Middagstips: Hundmåltid med kycklingfärs, vildsvin, makaroner, banan och bärpuré

Idag blev det en riktigt smaskig blandning. I alla fall tycker jag att det verkar så. Mina hundar älskar allt jag serverar dem och jag tror inte att de bryr sig så värst mycket. De tycker nog mest bara att människan tar en faslig tid på sig…

Nå i alla fall. Jag köpte kycklingfärs på Ica som enligt näringsdeklarationen skulle innehålla endast 5% fett. Och den såg faktiskt mager och fin ut. Jag valde att kombinera den med vildsvinsfärs från gris skjuten här i våra skogar. Jag använde sedan fullkornsmakaroner och banan och tillsatte lite bärpuré som jag gjort genom att stavmixa jordgubbar (frysta och tinade) och lingon från skogarna hemmavid.

Alla råvaror:

Kycklingfärs 5% fett
Vildsvinsfärs, mycket mager
Fullkornsmakaroner, normalkokta
Ekologisk banan, övermogen
Bärpuré på frysta jordgubbar från ICA Basic och lingon från göingeskogen
Grönsaksspad, från eget grönsakskok (Se video om förberedelser)

Naturbalans Organisk Kalk & Mineraler

 

Har Du frågor, behöver Du kostrådgivning: Ring!

Varma hälsningar till alla hundar, och deras människor

Anne-Li