Middagstips: Hundmåltid med kycklingmuskelmage, Magnussons Original Blanda, sötpotatis & mango

Att fylla upp måltiderna för storvuxna hundar kan vara en utmaning. När grönsaker inte räcker till, eller när man glömt att koka ris, eller om man är på resa, eller om fantasin helt enkelt tryter, ja då är det bra att ha ett ess i rockärmen.

Det finns ett antal blandningar på marknaden, med bland annat torkade spannmål och/eller grönsaker,  men de jag har hittat har alltid haft någon eller några ingredienser som de stupat på, eller så har de innehållit förblandningar. Så fick jag ett tips (tack Marie med Ridgebackarna!) om Magnussons Original Blanda (MOB) och blev nyfiken. Jag bestämde mig för att testa produkten på Molly och det visade sig snabbt att hon uppskattade det och mådde hur bra som helst.

Jag tycker att MOB är en helt OK produkt att använda för att variera kolhydratinnehållet i hundens måltider. Särskilt praktiskt är det för alla ni som har stora hundar, men även små hundar kan få MOB som variation. Produkten, som ska blötläggas i minst 15 minuter, är ugnsbakad istället för extruderad; har inga tillsatser (förutom kalk) och består av svenska KRAV-ingredienser (fullkornsvete, vetegroddar).

Som vanligt vill jag betona vikten av variation. Bli inte statisk, fastna inte, växla och variera hundens mat så mycket som du bara kan. Med variation kommer en hög tolerans för alla möjliga olika födoämnen, en stark tarmflora och ett starkt immunförsvar.

Så här ser Mollys måltid ut:

  • 20 gram hemmald färs på kycklingmuskelmage (måste inte vara mald, kan vara skuren i bitar anpassade för hunden)
  • 30 gram Magnussons Original Blanda.
  • 10 gram sötpotatis.
  • 10 gram mango (fryst, tinad).
  • Jag kryddar med fryst basilika (färsk är förstås ännu bättre).

Har Du frågor, behöver Du kostrådgivning: Ring!

Varma hälsningar till alla hundar, och deras människor

Anne-Li

——-

Disclaimer: Video och inlägg är inte sponsrade. Alla råvaror är inköpta med egna medel eller egenproducerade. HundApoteket® är en del av Naturbalans som ägs av mig. Alltså är de produkter från Naturbalans/HundApoteket® som används i videon produkter från mitt företag.