Gör egen svalkande & energirik hundglass

Så här mitt i värmeböljan kan det passa bra med något svalkande, som samtidigt är nyttigt och energirikt. Och inte minst riktigt smaskigt! Jag testade att göra hundglass och Molly älskade det. Idén fick jag faktiskt från @alvinoganget på Instagram, tack för det! Jag valde att att ha frukt och bär i mina glassar, men man kan ju stoppa i allt möjligt, som till exempel olika näringspulver, grönsaker, kött, fisk…

Det mycket enkla receptet, som förstås kan varieras i det oändliga, är som följer:

  • Yoghurt av grekisk typ
  • Honungsmelon skuren i bitar
  • Vattenmelon skuren i bitar
  • Hallon skurna i bitar
  • Blåbär

Du behöver också formar av något slag. Jag använde aluminiumbakformar som kan återanvändas. Välj form utifrån hur stora glassar du vill ha. Givetvis måste formen tåla att frysas.

Fyll formen med yoghurt till ungefär hälften. Lägg i lite av varje av frukt och bär och blanda in dem/tryck ner dem i yoghurten så att de täcks. Ställ dina glassar i frysen och vänta några timmar. Servera gärna utomhus, på en skön, skuggig plats.

Fördelarna med den här hundglassen är att hunden blir avsvalkad och sysselsatt, samtidigt som den får i sig vätska. Bär och frukt kan förstås varieras. Meloner tycker jag är bra att ha med eftersom de utöver vitaminer, mineraler och antioxidanter, även innehåller elektrolyter som hjälper kroppens vätskebalans.

Har Du frågor, behöver Du kostrådgivning: Ring!

Varma hälsningar till alla hundar, och deras människor

Anne-Li