Middagstips: Hundmåltid med rådjursfärs, potatis, grönkål, mango & broccolipuré


Hela spellistan på YouTube: HundApotekets middagstips

Jag vill gärna – något så när regelbundenhet – ha med någon form av gröna blad i mina hundars mat. Hackad spenat (från frysdisken eller färsk), babyspenat och ruccola använder jag ganska ofta. Nu var det extrapris på fryst grönkål så då valde jag det. Fördelen med den frysta varianten är att den redan är förvälld (uppkokt) och färdighackad och klar att servera. Gröna blad innehåller mycket antioxidanter. I de blad som inte behöver förvällas, som färsk bayspenat och ruccola finns dessutom rikligt med enzymer.

Nu är vi så oerhört lyckligt och lyxigt lottade, att vi har tillgång till fint, magert rådjurskött som vi själva maler. Men detta är förstås inte alla hundar förunnat. Man kan byta ut rådjursfärsen mot annat magert kött, som t.ex. kalkon eller kyckling (utan skinn).

Jag passar alltid på att köpa mango när det är extrapris. Den får ligga och bli riktigt mogen och blir ett vitamin- och mineralrikt tillskott i hundarnas mat som de verkligen uppskattar… säg vad de inte uppskattar?

När människorna äter broccoli tar vi ifrån de grövsta stjälkarna och kokar dem riktigt mjuka. Sedan mixas de med lite av kokvattnet till lättflytande gröt som kan blandas med all mat, som ett extra näringstillskott.

Alla råvaror i detta middagstips

  • Rådjursfärs (från rådjur skjutet hemmavid)
  • Ekologisk potatis från ICA
  • Grönkål, hackad fryst från Findus
  • Riktigt väl mogen mango från ICA
  • Broccolipuré på ekologisk broccoli från ICA

Fodertillskott:

Portionsstorlek och förhållande mellan animalier och vegetabilier måste alltid provas ut individuellt.

Har Du frågor, behöver Du kostrådgivning: Ring!

Varma hälsningar till alla hundar, och deras människor

Anne-Li

——–

Information om marknadsföring: Detta blogginlägg innehåller marknadsföring av produkter från mitt företag Naturbalans. Vänligen läs min disclaimer för mer information om marknadsföring, sponsring och reklam på denna blogg.